<$BlogRSDURL$>

vrijdag, juni 18, 2004

Recording in from the road 

Onder het motto 'Make some noise on the web' lanceert Blogger nu Audioblogging! Zoals gewoonlijk is het lanceerartikel licht hilarisch. Er zitten een paar geweldige ideetjes in voor als je zelf per telefoon postjes wil pluggen op je log. Je kan zoals de Deense Clamgirl vanop de Eiffeltoren (mp3) loggen, of kan je je grootmoeder eindelijk interviewen op je weblog. Noah Glass, naar het schijnt de Grote Baas van Blogger (of zoiets, zoals ze daar zelf zeggen), botste dan weer op de maker van Friendster, en interviewde (mp3) hem op straat, zomaar voor z'n blog. Overigens moest de arme man zich natuurlijk meteen verantwoorden over zijn gezelschap: zijn dat je vrienden, of de vrienden van je vrienden?

En o ja, als je dan toch zelf radiootje kan spelen op je blog, kan je je mini-inbelreportages even goed op muziek monteren, zoals Evan Williams (mp3).

Nu licht het waarschijnlijk aan mijzelf en mijn zwak voor alles wat met de radio te maken heeft, maar ik ben helemaal gewonnen voor het idee. Ja, ik weet 't, het bestaat al veel langer, maar nu Google er zich mee moeit, klinkt het allemaal net ietsje hipper. Spijtig dat je nu nog moet inbellen op een nummer in de States, maar de service zou ook naar andere Blogger-landen komen. De straatinterviewer voor de radio in mij wordt weer helemaal wakker. Eindelijk een reden om Freya Van den Bossche te interviewen, als je ze toevallig op straat tegenkomt.

En nu kan Lilith eindelijk bewijzen dat ze bijna geen West-Vlaams accent heeft.


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com