<$BlogRSDURL$>

vrijdag, april 30, 2004

Urban legend 

Het ademstokkende fotoverhaal van Elena begint steeds meer op een Urban legend op het internet te lijken: iedereen is er naar op zoek, de originele site daverde onder de bezoekersaantallen, ging even off line, maar werd gelukkig hier en daar opgevist. Het is dan wel een Urban legend in een stad die nu, precies 18 jaar na de feiten, alleen bevolkt wordt door spoken. Letterlijk, want alle voorwerpen gloeien in het donker in Ghost Town, bij Chernobil.

Elena kon via haar vader een doorgangsbewijs bekomen en rijdt met haar moto doorheen het nog steeds hoog-radioactieve gebied. Alleen in het midden van het asfalt is het veilig. Zonder dosimeter het gebied doorkruisen is zelfmoord. Een natuurramp? Raar genoeg niet echt. Drie kuddes wilde paarden rennen er door de natuur, en moeten verschrikt opgekeken hebben als er een grommende Kawasaki het gebied doorkruist. Trouwens, er zijn al adventure-reisorganisaties die Ghost Town op hun programma gezet hebben. De excursie zou twee uur duren. De gasten wilden na een kwartier weer weg, omdat de stilte ondraaglijk werd. Kan het nog cynischer?

Binnenin de huizen is de straling het hoogst, ook al staan er permanent ramen open, want 26 april 1986 was een zonnige dag. Fotokaders, kleutertekeningen en hotelbalies, alsof de bewoners elk moment terug kunnen komen. De dosimeter slaat alarm als je de stoeltjes van het reuzenrad in het attractiepark vlakbij Death Zone te dicht nadert. De wrakken van brandweerwagens op de reuzenterreinen zijn het gevaarlijkst. De brandweerlui kwamen op 26 april 1986 het dichtst bij de ontplofte kernreactor. Hen was verteld dat het om een gewone brand ging.




woensdag, april 28, 2004

Blokkendoos 

Boodschap van individueel nut:

Als mijn gedachtenwereld een blokkendoos is met zo van die vormpjes waarin je blokjes kan duwen,
dan past vriendin K wonderwel in het ster-vormpje.

Einde boodschap van individueel nut. Doet u vooral rustig verder met uw dagelijkse beslommeringen.


dinsdag, april 27, 2004

Gmail 

Ha! Ik heb sinds gisteravond iets wat u niet heeft!
O ja, voor het geval u nu toevallig jaloers zou zijn, en zou beginnen zeuren over de privacy met Google mail: ik heb geen pizza-advertenties zien passeren bij de eerste tests...


uitverkoren


maandag, april 26, 2004

Dit is Belgisch 

Ok ok, ik heb m'n maandelijkse porsie Nederland nodig, en ik vind het allemaal leuke gozers, hoor, maar in België zijn we webloggewijs toch ook niet slecht bezig, zie de blogbeesten rechts van u. En daarom mag ik zeker niet vergeten te melden dat er binnenkort ook een Belgische weblogmeeting plaatsheeft, georganiseerd door Dominiek: de Bel.blog.meeting.

't Is leuk hoor, zo'n meeting. Het lijkt een beetje op een collectieve blinddate. Je kent iedereen, en je kan ook meepraten over hun activiteiten (ga je nu naar Parijs, is je fiets al hersteld?), maar het zijn allemaal onbekende gezichten.

Trouwens, de heren journalisten hebben net zoals vorig jaar weer een collectieve aha-erlebnis, en ontdekken weblogs alweer als nieuw fenomeen. De Standaard heeft al een artikeltje (foei, een deeplink), en volgende week zal bovengetekende zijn twee keer vier pagina's lange bijdrage aan de hype leveren in de eerstkomende Clickx Magazine. Tot hier de stilaan uit de hand lopende huishoudelijke mededelingen...


DutchBloggies 2004 

Ik was niet in Zuid-Afrika, maar wel gewoon in Den Haag. Ook aardig (spreek uit met gekrolde tong achteraan), hoor ik u denken, want ze spreken er verdorie behoorlijk een mondje frans. Ik ging er vriendjes sluiten met de Nederlandse webloggers. Zij hebben al een heussche weblogtraditie hoor, met weblogmeetings én hun eigen Oscar-verkiezingen, de Dutchbloggies. Dan delen ze kroontjes uit aan elkaar, en de gekroonde hoofden vindt u hier. En waar kan je nu beter kroontjes uitdelen dan in de woonplaats van Trix, niet waar.

Ik kan u verklappen dat het een behoorlijk incrowd & underground-sfeertje had allemaal, of spreekt u elkaar soms ook aan met uw url? Mijn nieuwe vriendjes en vriendinnetjes heten trouwens grijzemassa.nl, 10e.nl en baviaan.net. Die laatste kan net zoals op zijn weblog geen seconde zwijgen over zijn iPod (kwam dat even goed uit dat ik net een PowerBook heb) en z'n Canon 300D. Trouwens, als u niet beter zou weten, lijkt zo'n weblogmeeting op een ordinaire samenkomst van hobbyfotografen: ze zitten constant digitale foto's te maken van elkaar, digitaal compactje hier, cameragsm'etje daar.

Het biertje en terrasje achteraf maakte alles goed. Ik hoor u met erg veel uitroeptekens en vraagtekens denken: 'Nederland en bier, ho maar' (gebruik de krollende tong dus weer). Maar nee hoor, ze hebben stijl én smaak, die hollandse webloggers.

O ja, en wist u dat Bea gewoon in een rijhuisje, enfin, rij-paleisje woont?








zondag, april 25, 2004

Fietsland 

Gek toch. Twee uurtjes rijden, en hops, je belandt in een compleet andere wereld... waar ze een taal spreken die wij Belgjes nog altijd begrijpen. Sommige woorden dan toch.

Je hoort er nog van.




vrijdag, april 23, 2004

Nu u hier toch bent 

Wie zei daar dat reclame niet werkt? U bent het levende bewijs dat het wel werkt. Want Ientje zegt iets over mij op haar logje, en hops. Dat Ientje aan logmarketing doet is trouwens niet zo vreemd, want volgens mij is dat gewoon haar job. Anyway, ik vind dat allemaal natuurlijk über, dat begrijpt u wel, want als ik alvast één eigenschap met echte loggers gemeen heb, dan is het wel dat ik stiekem wel een beetje ijdel ben. Sshtt, u doet maar alsof u dat niet gehoord hebt.

Maar nu u hier toch bent. Zegt u 'ns. Wie bent u eigenlijk? En vindt u het leuk om iets van mij te lezen?

Hoe dan ook, bedankt Ientje, u hebt een pint te goed! En hoewel dit logje begonnen is als voorbeeld voor mijn lezertjes in het 'goe boekske' waarover Ientje het al had, kan ik nu niks anders meer dan gewoon verder blijven doen zeker?



donderdag, april 22, 2004

iGevonden! 

Beste Windows-adepten, vrees niet langer het iGebrek aan Alt-F4 op een Mac. Om snel iVensters te sluiten moet je op dat überkekke Appeltje-knopje drukken en dan op W. Snel iProgramma's sluiten gaat dan met Appeltje-Q. Het klinkt iLullig, 'Appeltje', maar wat een iOpluchting zeg.

Alle iSneltoetsen vind je trouwens hier.

Dank je wel, David.
En als u mij nu wil excuseren, ik ga wat iChatten met mijn iVriendjes, al moet ik ze nog eerst van hun msn-verslaving helpen...


woensdag, april 21, 2004

Logé 

De nieuwe logé moet uit de buurt van mijn Dell blijven. Hij doet mijn rotsvaste liefde voor haar namelijk wankelen, en dat wil ik niet. Mijn Dell is de top. En dat moet zo blijven. Ze is handig, snel, ze heeft brede, grote heldere ogen van 15,4 inch, en een prachtig lichaam. Alle andere laptops verbleken als ze haar zien. Haar beste kant is trouwens links, in profiel.

Als ze naast elkaar zitten, de logé en mijn Dell, dan lijkt mijn Dell plots op een schoendoos. De logé is ietsje groter, ziet er dandy-alu uit, en mijn Dell slaat een beetje groen uit als ze hem ziet staan in het volle zonlicht, ik overdrijf niet.

Gisteren stond hier pardoes een Apple Powerbook 17" aan de voordeur. Of ie een paar weken mocht komen logeren. We hebben samen al gesurft, en door fotoalbums gebladerd. Sindsdien durf ik mijn Dell bijna niet meer recht in de groenige ogen te kijken. En ik twijfel nog meer. De logé wou zich ook meteen een knus plekje in het draadloze netwerk zoeken, maar toonde nogal kortaf en teleurgesteld 'there is a problem'. Ik durf wedden dat mijn Dell er voor iets tussen zat.

Ik mis mijn rechtermuisknop. En heeft er trouwens iemand een snelle manier om vensters te sluiten, iets zoals Alt-F4? Ik word er gek van.

Update: mijn Dell is niet weg te slaan van bij de logé, behoorlijk verwarrend hoor. Ik hoop stilletjes dat mijn Dell een paar trucjes van de logé leert, en omgekeerd.





vrijdag, april 16, 2004

Wereldstemmendag 

Ik weet meestal pas wat ik denk als ik hoor wat ik zeg. En dat was de voorbije twee dagen behoorlijk lastig, want ik was m'n stem kwijt. Dan merk je dus pas hoe veel je dat ding gebruikt. Zo heb ik m'n opnames voor de Clickx-radiorubriek op Contact2 moeten uitstellen. En ik die dacht dat de schriftcultuur hoogtij vierde sinds MSN Messenger. Ik heb alvast het Smiley-principe in de praktijk uitgetest, want echt, je trekt wat gekke bekken hoor, als je geen stem hebt. Hoe laat je anders horen dat je iets leuk of net niet vond, bijvoorbeeld?

Hoe dan ook, mijn stem heeft vandaag een come back gedaan, en laat het precies vandaag Wereldstemmendag zijn. De Gouden Stemvork is dit jaar wegens te hoog schuurpapiergehalte nog aan haar voorbijgegaan, maar laat het duidelijk zijn, ze heeft radio-ambitie, die stem van mij.

Update: Nu ik er aan denk, waarom gaat de prijs al twee jaar na elkaar naar een vrouw? (Proficiat, Kristien Bonheure)


dinsdag, april 06, 2004

Graffiti 

Ik heb me gisterenmiddag even in stilte beziggehouden met de spoorwegbrug hier een beetje verderop.


Zelf publieke boodschappen maken is behoorlijk cool! (Via Mijnkopthee)


maandag, april 05, 2004

Ha! U leest mijn artikels? 

Hallo? Bent u daar? Hebt u het makkelijk gevonden? Niet drummen, kom rustig binnen, en kijk alvast even rond terwijl ik het hier nog even gezellig maak met wat andere templates en reactiedingetjes enzoo...


This page is powered by Blogger. Isn't yours?
Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com